Triatlonový klub katedry informatiky

Beskydská sedmička 2015

Beskydská sedmička 2015

Taťána Funioková, 08. 09. 2015

2013 plán: vubec nechodit do Beskyd bo je tam "ta davovka"
2013 realita: Hobby s Liborem, 17:42:53
2013 zhodnocení: fajne. Tak Hobby, už mám, že bych zkusila Sport?

2014 plán: Sport s Radimem
2014 realita: Na startu Sportu s Evou, místo Sportu si však dávám DNF do Ostravice
2014 zhodnocení: snad 90% bylo o psychice + (nic proti tobě Evi, ale) na tohle potřebuju chlapa 

2015 plán: Sport s Radimem
2015 realita: .....

Stejně jako loni i letos Radimovi zdraví nedovolí a tak už se těším, jak budu vyvalená na gauči mačkat F5 a fandit kamarádům a známým. Když mi ale Zdenda Cypra dohodí Mirka Vrobla (kterému taky někdo vypadl), měním plány. Mirek je zkušený pardál, Sport dokončuje zásadně na bedně. Zato já jsem štěně, bo jestli Sport dokončím, bude to poprvé.

Dáme spolu aspoň jednou Lysou (ať se v té tmě pak líp rozpoznáváme). Mirek ještě nezná mé "krize po 50. km" a tak vypadá optimisticky, co se naší účasti týče. Já jsem skeptičtější, ale těším se. 

Na startu oceňuji koridor pro sporťáky. Minulé roky jsem měla pocit, že se tam udusím. Hymna, ohňostroj, start... prostě klasika. Mám pocit, že je to trochu rychlejší, ale tak není to výlet... že jo... Javorový, Ropice, Travný ... občas už to začíná dřít, ale pocitově se mi běží skvěle. Nemyslím na čas, občas mě napadne co nás ještě čeká a jestli to vůbec dám, ale LH ještě po tmě mě nabije energií. (Loni už v Krásné svítalo a to mě hodně demotivovalo.) V Ostravici potěší Lukáš s Pavlou i polívka a už vím, že letos to tady neskončí. Jde se na Smrk.

Zároveň je to ale taky první výstup u kterého si říkám - jestli jdu teď TAKHLE nahoru, jak půjdu nahoru ten další kopec???!!! Snažím se ty myšlenky zahnat a letos důsledně aplikovat matematickou indukci: "Jeden kopeček ještě dáš." I Mirka už mé tempo nějak nebere, takže přestože si mě v noci hlídal, od teď už většinu dokopců absolvuji sama, či v cizí společnosti. Ještě na Smrku tedy optimisticky zjišťuje, že jsme v Ostravici byli na 3. pozici v kategorii a 4. jsou za námi o 2 hodiny, ale to ještě netuší "co vše se ve mě (ne)skrývá". 

No... zkrátím to - někde u Tanečnice už přemýšlím, jak Radimovi vysvětlím, ať se mnou na rok 2016 nepočítá - TOHLE UŽ NECHCI ZAŽÍT!!! Někdy se úplně zarazím, jak je možné, že se ještě pohybuju vpřed. Protože moje stehna už rozhodně nechtějí. Mám podezření, že mi velký základ dala paní družinářka, když nám u samovaru s pirožkama předčítala Meresjeva... letos na to prostě musím přes hlavu. Světlými momenty už jsou pouze Klárka na Pustevnách, Lukáš na Ráztoce, Birell na Radhošti, Lukáš na Pinduli, Zdenda u Javorníku a samozřejmě vidina blízkého cíle. Jo... Garminy mě opustily na 90. kilometru... (teda spíše baterka)

Úplne nejvíc mě dopředu hnala TA ŠERPO/KLÍČENKA, TEN FIALKOVÝ NÁRAMEK a neskutečné nakopnutí od Lukáše Podoláka (díky moc za něj i za fotky!). Poslední metry loudím ještě nějaký ten běh a je to tu. Přiznávám, že když jsem viděla na K2 v rukou té milé paní TU klíčenku, jak už mi ji dává na krk, úplně mě začly pálit oči, že se snad rozbrečím :-) fakt síla...  19h 35min a 24s, na které hned tak nezapomenu

PS1: druhý den jsem měla pocit, že se někdo snažil z mých stehenních svalů naklepat řízky... 
PS2: Ano, dokončení je to úplně nejvíc, ale potěšily mě i jiné věci: moje nejdelší procházka v životě; vešli jsme se ve sportu do první stovky a z 67mi sport-mixů jsme byli 14. A to vše jsem zvládla bez gumolana ;-) takže:
2015 zhodnocení + 2016 plán: super, příští rok tedy Sport s Radimem!

 

Jo, a samozřejmě děkuji Mirkovi, že to se mnou vydržel až do konce ;-) 


záznam z garminu, aspoň na těch 90.km:

https://connect.garmin.com/modern/activity/890297964

a ještě trocha popisné statistiky:
Sportu se účastnilo 358 dvojic:
201 dalo celou trasu (my jsme byli 98.)
98 zkrácenou (bez Ráztoky)
78 nedokončilo

Hobby se účastnilo 929 dvojic/trojic:
324 dalo celou trasu
395 zkrácenou (bez Ráztoky)
210 nedokončilo