Triatlonový klub katedry informatiky

Ludgeřovická patnáctka 2015

Ludgeřovická patnáctka 2015

Taťána Funioková, 14. 03. 2015

Ludgeřovická 15tka je závod sice asfaltový, ale povětšinou je kolem les a i s převýšením cca 160m je to tedy celkem zajímavý závod, kde se "pořád něco děje". Letos to byl již 6. ročník.

Před loňskou 15tkou jsem poctivě trénovala tempo, běhala 6x týdně a čas 1:14:42 byl pro mě osobní úspěch. Bylo to cca 3/4 roku od chvíle, kdy jsem začala systematicky běhat. Díky malé konkurenci to stačilo na 2. místo v kategorii a já tak poprvé stanula na stupínku vítězů. No krásný pocit... Pocit, který jsem si chtěla za rok zopakovat. Rok se s rokem sešel a já už měla trochu obavy...

Kombinace častých tréninků a nedokonalé techniky se podepsala na mém zdraví a musela jsem tak své tréninky i techniku přehodnotit. V poslední době se věnuji hlavně běhu do kopců, prokládám plaváním a rovinky/tempo prakticky neběhám (asfaltu se vyhýbám co to jde). Pár dní předem jsem si jen zkusila běžet pár km v tempu a něco ve mě ještě zůstalo, ale s hlídáním nové techniky to přeci jen nebylo ono.

Trochu jsem doufala, že ne příliš příznivé počasí některé spoluběžce odradí, ale nevypadalo to tak. Sešli jsme se v hojném počtu a vyrazili. Loni byla trať trochu jiná vzhledem ke stavebním pracem, takže těžko úplně srovnávat.

Určitě budu vzpomínat na kolegu s japonskou čelenkou, kterého jsem se snažila tak půl trasy držet, mumlajíc si běžím za Japonskem (a říkajíc si, že on si mumlá že běží za Japonsko) a nakonec se mi podařilo ho i předběhnout. Pak na kolegu, který (když jsem chytla 2. dech kolem 8. km) se mě chytl když jsem ho předbíhala a připadala si jak když s parťákem běhám v parku. (V cíli mi pak děkoval, že jsem ho potáhla, ale prevít mi dal tak km před cílem pár minut.) 

2km před cílem se mi rozváže tkanička, brblajíc ji zavazuju, ale asi ne dost dobře, bo za chvíli znova. Když se znova rozváže asi 1km před cílem tak už na to kašlu a hlídám si ať mám fakt vždy jednu nohu v luftě a snad to projde.... 

Prošlo to. 1:15:16 je pro mě sice čas horší, ale tak trochu si říkám nebýt té tkaničky 2x.... :-)

V cíli vzpomínám na chvíle, kdy jsem mohla přidat, protože zvyklá na delší závody se cítím, že bych ještě pokračovala, ale asi mi nezbývá nic jiného než to za rok zkusit znovu a lépe.

Opět je to díky malé konkurenci 2. místo v kategorii, ale hlavně dobrý pocit, že i bez tempo-tréninků to nějak šlo a snad bude líp. Ale hlavně - letos oficiálně za inf.upol.cz/tri :-)

a ještě záznam:

https://connect.garmin.com/modern/activity/719162457