Triatlonový klub katedry informatiky

Lysohorský čtyřlístek 2015

Lysohorský čtyřlístek 2015

Taťána Funioková, 02. 08. 2015

Již potřetí v řadě se s Marťou vydáváme strávit "nezapomenutelný den" v okolí Lysé Hory. Už fakt, že pokoj letos sdílíme s "pražským pepíkem" a "náročným brňákem" místo loňských hlodavců, dává tušit, že by to mohl být fajn ročník Lysohorského čtyřlístku. Nejde o nic jiného, než si dát 4x LH v rámci avizovaných 66km, s cca 4km převýšením.

Co ročník, to jiný start a mírně jiná trasa. Tentokrát startujeme z Armaturky na Starých Hamrech a letos poprvé začínáme nahoru, do sjezdovky. Tempo loňského počátečního seběhu tedy nahrazuji zhruba polovičním do kopce. V momentě mě suverénně předbíhá Zdenka, s kterou mám z loňska nevyřízené účty. Dát mi 10 vteřin v cíli, to si zaslouží odvetu! Ale snad mám ještě pořád lepší seběhy, tak to nevzdávám. 

Jen co navážeme na žlutou z Gruně, už se cítím doma a dokonce i tu Zdenku předbíhám. Přiznávám, L4L je můj nejoblíbenější závod a letos jsem se rozhodla mu věnovat hodně energie v přípravě. Až večer před startem jsem si uvědomila, že mé startovní číslo (52) má v sobě jistou magii, jelikož je to počet mých letošních výstupů na LH :-) Na celé trase je jen pár kilometrů, které bych neměla letos v nohách. Pojďme to tedy zvednout na 56!

Loňský čas 12:48 byl pro mě zklámáním (oproti předloňskému o cca 2min zlepšení....). Rozhodla jsem se tedy atakovat magických 12h následující strategií: do 2,5h LH1, do 5h LH2, do 7,5h LH3, do 10h LH4 a těch 10km už nějak dolů zfouknu. Je mi jasné, že s pozdějším časem bude horší a horší limit dodržet, ale zkusím.

Přes Ježanky, zhruba kolem 15. km dorazíme poprvé na vrchol (2:05<2:30 ok) a poučena z loňska jím a piju co se do mě vejde, včetně výborného Birellu. Směr Kykulka a dolů na Krásnou (tady jsem překvapena, jak málo lidí je kolem mě a říkám si, že letos je účast asi nějaká menší či co... až později zjistím, že opak je pravdou). Menší vedro oproti loňsku i plný žaludek zabrání loňské krizi v druhém výstupu a já si to začínám užívat. Při druhém výstupu (4:17<5:00 ok) už dochází Birell a přecházíme na desítku. Směrem dolů na Mazák potkávám známé tváře, no a tak sbíhám a čučím jestli ještě někoho nepotkám.... no a jsem na zemi. Snažím se zachovat chladnou tvář, jakože takhle padám každý den (což není zas tak daleko od pravdy...) a jak Fénix vstávám a kontroluji škody. Vypadá to jen na odřený loket, milé turistky mi ho omývají vodou a vybavují mě náplastí - až vám to oschne tak si to zalepte ;-) V tuto chvíli ještě netuším kolik škod dokázaly zakrýt kompresní návleky spolu s tejpovací páskou a možná i hladinou adrenalinu...

Většinu úseku z Mazáku trávím v luxusní pánské společnosti, krásně to ubíhá, před vrcholem se nacpu trochu borůvek a máme LH3 (6:55<7:30 ok).  Tady potkávám Marťu po 2. kole mířící do 3. Upřímně - tohle se nedá naplánovat ;-) Nějak mi přestává chutnat, datle ani domácí musli už mi nejedou, ale je to poslední kolečko... tož to už nějak dopadne... Opět směr Kykulka, dále Tanečnice, Bezruč. Luxusní pánská společnost se rozrůstá o dalšího člena (na kluky už jde asi taky krize, bo mě nazývají šéfkou naší bojující trojky), ale někde za korýtkem  dostávám krizi. Poprvé sáhnu po chemii a do kofoly si liju gutar... Kdybych si já blbá dala raději u Veličky pivo! Možná tak někam za Lukšinec to ještě šlo, ale pak se trápím... Najednou mi příjde hrozné vedro a přemýšlím kam vyhodit obsah žaludku, aby to moc lidí nevidělo. Pár metrů před vrcholem se přidají i střeva a já váhám jestli dřív do kadibudky nebo si pípnout vrchol... Sportovní duch nakonec velí pípnutí  (9:47<10:00) a asi některé zmatu,  když odkládám hůlky a vydávám se neznámým směrem....  Malá procházka po LH mě zbaví motolice i zažívacích problémů a belhám se dolů. 

Tušila jsem, že na konci bude ještě nějaký stoupák, ale tohle mě dorazí. Asfaltové mini stoupání je má noční můra... A když se konečně 1km před cílem objeví krásný terén zjišťuji, že se mi do levého stehna pokouší dostat křeč a tak už to nehrotím, bo jeden držkopád mi stačil.

11:22:11 :-) jsem MOC MOC MOC spokojená. Dát si limit 12h a dopadnout takto je pro mě skvělé. Chci věřit, že to nebylo jen tou tratí a počasím ale i těma 52 Lysýma co sem si předtím dala. Zdenku jsem nakonec taky dala, takže příští rok je na ní ;-) Snad mi levé naražené koleno brzy splaskne a ta ďura na pravém se brzo zahojí a budu moct zase vyrazit do hor. Ale mám pocit, že LH to chvíli nebude...

A jak normálně píšu přístě znovu a lépe... no přístě znovu a když nebude lépe vůbec nic se neděje ;-)


PS: Pavlo, Zdendo, Libore, Katko, Lukáši, Jari, Zdenko, Marťo, Milane, Kulíku, Mončo, "pražský pepíku" - Děkuji za pozitivní energii!

no a samozřejmě záznam:

https://connect.garmin.com/modern/activity/851704091