Triatlonový klub katedry informatiky

Memoriál Jiřího Hronka

Taťána Funioková, 13. 05. 2015

Po delší době se mi opět naskytla příležitost zaběhat si po boku kolegů z inf.upol.cz/tri. Memoriál Jiřího Hronka v sobě zahrnuje několik různých distancí od 5km až po marathon. Zřejmě ovlivněna vzdálenostmi, kterými se vyznačují mé oblíbené horské závody jsem se zaregistrovala na marathon. Jak se závod blíží dochází mi, že na plochý marathon by se asi mělo nějak trénovat či co. Jako uběhnout to uběhnu, ale časem si nejsem jistá. Navíc "3" dny po memoriálu mě čeká nádherná terénní 15tka na Kubánkově, tak bych se neměla moc zničit.

Na startu dostávám magické číslo "3" a ujišťuji se, že není nutné uběhnout registrovanou vzdálenost. Vím, že by to mělo být tak, že dle vzdálenosti člověk nasadí tempo a rozloží síly, ale Johny na startu všechny ujišťuje, že se nejedná o závod, takže netradičně vybíhám s tím, že to bude asi tak ten půlmarathon nebo něco kolem. Vzhledem k absenci záchodků spojuji hledání vhodného křoví s rozklusem a můžeme začít :-)

Už v prvním kole si hlídám trať na které později stoprocentně osiřím a jsem (zatím mile) překvapena výživnými přeběhy up/down po mostě. Kolečko celkem odsýpá - start/cil - odpaďák s fialovými puntíky - most up/down - dětské hřiště se spoustou posedávajícíh individuí - zóna maminek s kočárky - most up/rounddown - budka - start/cil.

Jeden okruh by měl být zhruba 3,3km. Z kraje jsem ještě mile překvapená, že se jakžtakž držím Romana (což za chvíli přejde...), a začíná se mi vkrádat myšlenka na Jirkovu výzvu (30km), či snad dokonce na marathon. Neodradí mě ani další návštěva křoví v 1. desítce. Přeci jen jde poznat, že to není závod - i s tím křovím sem mohla dát tu desku za pade... Ale tak hlavně to nepřepálit, žejo. 

Po na-startu-plánových 6ti okruzích se cítím i díky občerstvení voda/banán dobře a tak mě ani nenapadne přestat. Pak ale zjišťuji, že garmin mi těch 3,3km neměří... Takže i kdybych dala 13 okruhů na marathon, marathon to nebude. Pomalu se ladím na oněch 30km - moje maximum co se týče asfaltových závodů je 15km, takže dvojnásobek zní dobře :-) Stihnu ještě jedno křoví, v posledním kole se loučím s bezdomovcem, který mi v posledních kolech už začal i fandit jak kolem něho furt obíhám a naposled up na most, kde už i stehnům napomáhám rukama. Tempo rapidně klesá, dobíhám svůj "3x3"tý okruh, ale deformovaná představou 30ti km mi to nedá a ještě se proběhnu ať tu třicítku na garminech mám.

Závěr: Spousta milých lidí; díky trati má jeden možnost potkat spoluběžce v různých fázích vysílení/odhodlání/dobré formy; osobně překonání asfaltového maxima no a respekt před marathonem :-) 02:40:50 na 9. okruhu a 30tka za 2:50:40, no aspoň mám co zlepšovat :-) Takže za rok znovu a lépe!

https://connect.garmin.com/modern/activity/773154756
(možná to zkrácení dělala ta down otočka z mostu? jsem zvědavá na záznamy ostatních)