Triatlonový klub katedry informatiky

Travný Trek 2015 (Konečně teda ten strong....)

Travný Trek 2015 (Konečně teda ten strong....)

Taťána Funioková, 12. 12. 2015

O samotném závodě jsem měla tu čest psát pod TRI už loni: http://www.inf.upol.cz/tri/blog/travny_trek_klasik_2014, tedy dnes (po roce) navážu:

Jestli se vedou diskuze o smysluplnosti kategorií sport a hobby na B7, tak diskuze týkající se smysluplnosti kategorií strong a klasik na Travném Treku by jim směle mohly konkurovat :-) Naštěstí je TT spíše skautská záležitost a s "protesty" se tady doufejme nesetkáte.

První rok mě to ani nenapadlo - klasik a 2. místo v kategorii. Spíš jsem to brala jako náhodu, takže ani druhý rok mě strong nenapadl - pěkné 3. místo v kategorii, a to už jsem začala trochu váhat. Druhý rok se účastnily i mé horoběhací ženské vzory Klára Rampírová a Petra Mucková. Samozřejmě ve strongu. Výkonnostně jsem sice jinde, ale když to jsou ty vzory... hluboce jsem se zamyslela... I po těch dvou umístěních už jsem si říkala, že bych to mohla nechat někomu jinému a navíc ve strongu nemám na bednu šanci a tak nebudu muset čekat na vyhlášení ;-)

S blížícím se datem jsem však začala sama sebe podezřívat, že jsem se tam přihlásila jen proto, abych zakamuflovala že už nemám ani na bednu v klasiku... (Navíc startovní pole od loňska vzrostlo téměř o stovku.) Od b7 tři zrušené závody kvůli kyčle, tři nechutně těžká kila nahoře, pouze jediný vyběhnutý "kopec", jeden totálně pro***aný minizávod a měsíc do startu. Aspoň po ten měsíc se tedy snažím "zachránit a dohnat co se dá". Na hory sice nemám čas, ale jinak dřu jak Líza Doolitle (6 měsíců zkraťte na 1 a ples nahraďte Travným Trekem).

 
Den D je tu - dřív než budík v 5:00 mě budí bolest v krku, kterou zaháním česnekovou tinkturou - a na start přijíždíme společně s Milanem Holešem, Zuzkou a "Orienťákem". Teď mi teprve dochází jaký závodní absťák jsem měla. Každou známou tvář bych nejraději objala a v mých žilách proudí opět krev "závodnice". 

Schválně si neberu mp3, bo je to tak krátké, a já si chci zapamatovat a užít co nejvíc. Dokonce se donutím to na začátku moc nerozbíhat. (Normálně to vždycky přepálím, pak mě furt někdo předbíhá a já mám pocit, že už musím být snad poslední.) Spousta milých setkání na trati... no... co budu povídat. Občas trochu sněhu, stihnu i nějaký ten krásný výhled a endorfiny odvádí skvělou práci až do cíle.

Ani se nedívám na výsledky, zkulturním se, vyfasuju NÁDHERNÉ TRIČKO, hážu do sebe zelňačku a s třemi spoluzávodníky vyrážím směr Ostrava.

Bojím se, ale doma se přeci jen na výsledky podívám... Mám chuť říct něco jako: jo! snad jsem zpátky! Na tu bednu v klasiku by to přeci jen zas bylo, takže strong byl dobrá volba, ale hlavně - z loňského tempa 7:45 se vyklubalo 7:30 :-) Asi to zas s tou pauzou nebylo tak hrozné a ten měsíc plný výběhů, vstávání ve 4 na bazén, kyčelních prostocviků, masáží a hlídání stravy stál za to!

A jako vždy díky Lukášovi za fotky! :-)

Záznam z garminu: (oficiální čas 01:34:12.45)

https://connect.garmin.com/modern/activity/980795020

PS: Závěrem bych chtěla pogratulovat mému věčnému rivalovi z Ganc na plny plyn, Markovi, který mě dokáže vždy vyhecovat k nadprůměrnému výkonu. Opět se mu sice nepodařilo mě dohonit, ale přestože byla trať letos krapet delší zlepšil se o neuvěřitelných 7 vteřin! Blahopřejeme a posíláme písničku!